Funkcja na Uczelni:
opiekun praktyk dla kierunku dietetyka
Specjalista w dziedzinie technologii żywności i potraw, technik żywienia oraz sztuki kulinarnej. Autorka publikacji na temat nawyków żywieniowych i ich korelacji z aktywnością fizyczną.
Specjalizuje się w zagadnieniach:
- technika żywienia
- gastronomia
Prowadzone zajęcia:
- Technologia żywności i potraw
- Technika żywienia
- Sztuka kulinarna
- Podstawy żywienia człowieka
- Dietetyka
- Edukacja żywieniowa
Współpracuje z:
- Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – PIB
- Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej
- Wojewódzki Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli w Skierniewicach
- Przedszkola i szkoły z subregionu skierniewickiego w celu przeprowadzania wykładów, warsztatów i konkursu "Kulinaria dietetyczne"
Publikacje:
- Health-Related Content of TV and Radio Advertising of Dietary Supplements—Analysis of Legal Aspects after Introduction of Self-Regulation for Advertising of These Products in Poland, Wierzejska R., Wiosetek-Reske A., Siuba-Strzelińska M., Wojda B., Journal of Environmental Research and Public Health, Volume 19, Issue 13 (July-1 2022), IF =4.614
- Analiza wybranych nawyków żywieniowych i aktywności fizycznej studentów dietetyki PWSZ w Skierniewicach Wioleta Kozłowska, Agnieszka Wiosetek-Reske - (Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Skierniewicach, Wydział Nauk Przyrodniczych i Technicznych, Instytut Nauk o Zdrowiu), Konferencja Naukowo – Szkoleniowa Wielowymiarowość Zdrowia, Skierniewice, grudzień 2018
- Nawyki żywieniowe 11–12-letnich chłopców grających w piłkę nożną, a ich stan odżywienia - badanie pilotażowe, Agnieszka Wiosetek-Reske, IV Narodowy Kongres Żywieniowy, Posterowa sesja, Warszawa, styczeń 2019