Wykładowcy / Eksperci

dr inż. Agnieszka Wiosetek-Reske

Zdjęcie Agnieszka Wiosetek-Reske

Kontakt:

Ikona tytuł naukowy

Stanowisko:

adiunkt

Ikona funkcja na uczelni

Funkcja na Uczelni:

opiekun praktyk dla kierunku dietetyka

Specjalista w dziedzinie technologii żywności i potraw, technik żywienia oraz sztuki kulinarnej. Autorka publikacji na temat nawyków żywieniowych i ich korelacji z aktywnością fizyczną.

Specjalizuje się w zagadnieniach:

  • technika żywienia
  • gastronomia

Prowadzone zajęcia:

  • Technologia żywności i potraw
  • Technika żywienia
  • Sztuka kulinarna
  • Podstawy żywienia człowieka
  • Dietetyka
  • Edukacja żywieniowa

Współpracuje z:

  • Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – PIB
  • Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej
  • Wojewódzki Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli w Skierniewicach
  • Przedszkola i szkoły z subregionu skierniewickiego w celu przeprowadzania wykładów, warsztatów i konkursu "Kulinaria dietetyczne"

Publikacje:

  • Health-Related Content of TV and Radio Advertising of Dietary Supplements—Analysis of Legal Aspects after Introduction of Self-Regulation for Advertising of These Products in Poland, Wierzejska R., Wiosetek-Reske A., Siuba-Strzelińska M., Wojda B., Journal of Environmental Research and Public Health, Volume 19, Issue 13 (July-1 2022), IF =4.614
  • Analiza wybranych nawyków żywieniowych i aktywności fizycznej studentów dietetyki PWSZ w Skierniewicach Wioleta Kozłowska, Agnieszka Wiosetek-Reske - (Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Skierniewicach, Wydział Nauk Przyrodniczych i Technicznych, Instytut Nauk o Zdrowiu), Konferencja Naukowo – Szkoleniowa Wielowymiarowość Zdrowia, Skierniewice, grudzień 2018
  • Nawyki żywieniowe 11–12-letnich chłopców grających w piłkę nożną, a ich stan odżywienia - badanie pilotażowe, Agnieszka Wiosetek-Reske, IV Narodowy Kongres Żywieniowy, Posterowa sesja, Warszawa, styczeń 2019

Zainteresowania:

  • kinematografia